Zoekmachine optimalisatie kun je zelf in Siteworks CMS

Als beheerder kun je zelf de nodige acties ondernemen in het CMS om je pagina's te optimaliseren!

Trefwoorden en Inhoud

Keywords en Content

Unieke inhoud en trefwoorden bepalen de waarde van je webpagina. Het is belangrijk om pagina's dus te beperken tot één onderwerp met daarin de bijbehorende trefwoorden.

Hierdoor zien niet alleen de bezoekers maar ook de zoekrobots precies dat wat ze nodig hebben. Door de tekst te voorzien van de gewenste trefwoorden en trefwoordcombinaties krijgt de pagina een bepaalde waarde voor de zoekmachine. Er bestaan verschillende cursussen 'schrijven voor het web' waarin je kunt leren hoe webteksten het beste geschreven kunnen worden. Natuurlijk zijn er ook tekstschrijvers (copywriters) die zich op dit vakgebied gespecialiseerd hebben.

Structuur

Sluit daarnaast ook de inhoud van de omliggende pagina's bij het onderwerp aan dan zal de waardering door de zoekrobots alleen maar toenemen. Plaats daarom alle pagina's die bij elkaar horen ook onder hetzelfde menu.

Keyword spam

De gebruikte trefwoorden in de tekst mogen niet te vaak gebruikt worden. Als bepaalde trefwoorden te vaak in de tekst voorkomen dan heet dit 'Keyword Spam'. Net zoals dit voor de bezoeker niet prettig leest heeft ook de zoekrobot er een hekel aan. De pagina wordt dan ook minder gewaardeerd wanneer dit het geval is. De trefwoord-dichtheid (keyword density) op een pagina mag dus niet te hoog zijn. Er zijn verschillende tools waarmee dit gemeten kan worden.