Siteworks actueel

Kijk hoe anderen gebruik maken van Siteworks Web Content Management Systeem

HTMLsend en de telecomwet

Vanaf 1 oktober is de nieuwe telecomwet van toepassing. Voor gebruikers van HTMLsend kan dit een grote impact hebben.

Wettelijk gezien moeten alle nieuwsbrief abonnees zich opnieuw aanmelden. Hardworks heeft hiervoor een nieuwe functie aan HTMLsend toegevoegd waarmee dit eenvoudig gerealiseerd kan worden.

Ideale situatie

In de ideale situatie moet aan iedere abonnee opnieuw toestemming gevraagd worden. In HTMLsend kan een bericht worden samengesteld waarin de abonnee toestemming gevraagd wordt door op een link te klikken. Heel eenvoudig dus.

Hiermee wordt het gehele abonneebestand in één keer gevalideerd. Na het versturen van dit bericht worden alle abonnees op inactief gezet (afgemeld) en degenen die zich via de link opnieuw aanmelden worden daarne weer actief (aangemeld).

In de praktijk zal hierbij een groot deel van de abonnees verloren gaan. Niet iedereen leest of reageert immers op de e-mail en er zullen ook ontvangers zijn die geen belangstelling meer hebben.

Help!

Op zich is het bericht in HTMLsend eenvoudig samen te stellen.

  • Opstarten HTMLsend
  • Onder instellingen bij 'Aanmelding bevestigen' de gewenste tekst en uw url ingeven
  • In de tekst van het bericht voegt u op de plaats waar de link moet komen het veld 'ConfirmSubscription' toe m.b.v. de veld invoegen button veld invoegen uit de menubalk
Natuurlijk kunnen wij u helpen bij het samenstellen van een dergelijk bericht. Neem hiervoor contact op met Dennis Oosting

Nee liever niet!

Hardworks biedt u deze mogelijkheid om uw abonnees ook in de toekomst op een wettige manier te kunnen blijven mailen. Dit is echter uw eigen verantwoording!

Indien de abonnees in de categorie klanten vallen, die middels de nieuwsbrieven op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in uw productaanbod, dan is deze toestemming niet altijd nodig.

Meer weten?

Voor meer informatie kan de volgende pagina bekeken worden:

28-09-2009
terug