Siteworks maakt website beheer eenvoudig

Met Siteworks CMS kunt u eenvoudig uw eigen website, webshop of e-mailcampagnes beheren.

Afbeelding Functies

 Met afbeelding is het mogelijk om een afbeelding in de editor te plaatsen.

Afbeelding invoegen

Dit venster bestaat uit 3 tabbladen

 1. Afbeelding
 2. Afmetingen
 3. Algemeen

Interne afbeelding

Voor het invoegen van een interne afbeeldingen gebruik dan de selecteren knop. Dan opent zich het "Afbeeldingen Selecteren" venster. Hier vindt u de afbeeldingen bibliotheek van uw website. Door een afbeelding te selecteren en de bevestigen knop te gebruiken selecteert u de afbeelding.

Afbeelding tabblad

Hier kunt u de afbeelding aangeven die wilt invoegen. Door middel van de selecteren knop kan er een interne afbeelding worden geplaatst.

Wanneer er een externe afbeelding moet worden geplaatst dan kunt u de externe link naar de afbeelding in het locatie veld zetten.

Breedte Hoogte

De huidige breedte en hoogte van de geselecteerde afbeelding. Deze zijn hier niet wijzigbaar.

Grootte

De grootte van de geselecteerde afbeelding uitgedrukt in Bytes.

Soort

Het mime-type (formaat) van de geselecteerde afbeelding.

Thumbnail

Door de optie thumbnail aan te vinken verkleint het systeem de afbeelding automatisch naar maximaal 150x150. Daarnaast zet het systeem een link om de afbeelding naar het orgineel. Het orgineel wordt dan in een nieuw venster geopend.a

Voorbeeld

Een miniatuur voorbeeld van de geselecteere afbeelding.


Afmetingen tabblad

Afmeting in pixels

Dit is de afmeting heeft die u wilt invoegen. U kunt hier zelf de afmeting aanpassen door de gewenste waarde in te voeren.

Hoogte/Breedte verhouding behouden

Door deze optie aan te vinken zorg het systeem ervoor dat de aspect ratio van een afbeelding blijft gehandhaafd. Hierdoor zijn de afbeeldingen in de website altijd in de juiste verhouding.

Afmetingen t.o.v. orgineel

Dit zijn de procentuele afmetingen ten opzicht van de orginele afbeelding.


Algemeen tabblad

Op het Algemeen tabblad zijn er verschillende opties die van belang kunnen zijn op de afbeelding.

Tekst

De tekst die hier wordt ingevoerd is de alternatieve tekst voor een afbeelding. Wanneer een afbeelding niet kan worden geladen laat de browser deze tekst zien. Ook wanneer iemand zijn afbeeldingen uit heeft straan in de browser wordt deze tekst getoond. Zoekmachines gebruiken deze tekst om de afbeeding een kenmerk te geven.

Marges

Dit zijn de ruimtes om de afbeelding. Deze zijn onderverdeeld in Horizontaal en Verticaal. Door de horizontale marge op bijv. 5 te zetten wordt er aan de rechte en linke kant van de afbeelding een 5 pixel ruimte gecreëerd.

Uitlijning

De afbeelding kan in de pagina worden uitgelijnd. Wanneer een afbeelding een uitlijning heeft zal de rest van de pagina zich om de afbeelding vormen.

Mogelijke uitlijn opties zijn;

 • absbottom
 • absmiddle
 • baseline
 • bottom
 • left
 • right
 • texttop
 • top

Rand

Om de afbeelding een rand te geven kan er in de Rand invoer veld een nummer worden ingegeven. Dit nummer is dan de dikte van de rand.