Siteworks maakt website beheer eenvoudig

Met Siteworks CMS kunt u eenvoudig uw eigen website, webshop of e-mailcampagnes beheren.

Versiebeheer en revisie

Op dit moment wordt er binnen Siteworks gewerkt aan een versie- en revisiesysteem. Dit houd in dat het binnen het CMS mogelijk wordt om verschillende statussen toe te kennen aan webpagina's. Door middel van rechten en privileges kan worden ingesteld welke gebruikers van Siteworks het recht hebben om webpagina's te maken en wie pagina's mag publiceren. Bovendien wordt het mogelijk om een eerdere versie van een webpagina terug te zetten. Tot 10 versies kunnen worden opgeslagen, zodat eventuele fouten eenvoudig hersteld kunnen worden.

**** Icoontjes toevoegen: Verdere uitwerking zodra de functionaliteiten ook daadwerkelijk werken. Letten op de benamingen, ook voor digibeten logisch / usability ****

Er zijn verschillende statussen van een webpagina mogelijk:

  • [icoontje vage bliksem] Nieuwe pagina in ontwikkeling (klad)
    • Aanmaken nieuwe pagina (popup?)
  • [icoontje bliksem] Nieuwe pagina ter goedkeuring (klad en gereed)
  • [icoontje vaag potlood] Reeds gepubliceerde pagina in ontwikkeling (klad)
    • Bewerken nieuwe pagina (popup?)
  • [icoontje potlood] Reeds gepubliceerde pagina ter goedkeuring (klad en gereed)
  • [icoontje punt] Online pagina

Op het moment dat er een nieuwe pagina wordt aangemaakt krijgt deze automatisch de status "Klad" (draft). Zodra een editor (popup link uitleg editor?) klaar is met het bewerken van de pagina kan hij de status omzetten naar "Ter goedkeuring".

De publisher (popup link uitleg publisher) kan vervolgens de pagina's nalopen die de editor ter goedkeuring heeft aangeboden. Is de publisher akkoord, dan kan deze de pagina's online zetten. De status verandert dan in "Online"

Zodra een bestaande online pagina bewerkt gaat worden, wordt de status van dat document "Klad". De pagina online blijft ongewijzigd en de editor kan ondertussen een nieuwe versie van de pagina aanmaken. Indien de editor gereed is met het bewerken van de pagina, kan deze de status omzetten naar "Ter goedkeuring".

Ook hier moet de publisher de pagina's goedkeuren en indien akkoord de status op "Online" zetten.

De eerdere versie van de pagina wordt dan automatisch een revisie (=oudere versie). Er kunnen maximaal 10 verschillende versies van een pagina worden opgeslagen.