Siteworks maakt website beheer eenvoudig

Met Siteworks CMS kunt u eenvoudig uw eigen website, webshop of e-mailcampagnes beheren.

Gebruikers handleiding Siteworks aanmeld pagina

Stap 1: Maak een nieuwe pagina aan onder een van de menu punten die een aanmeldingspagina mag bevatten.

Stap 2: Vul het Siteworks formulier in (in werkelijkheid zal het tabblad "algemeen" waarschijnlijk rood zijn om aan te geven dat er noodzakelijke gegevens missen)

Het hoofdtabblad "Pagina" kent vier sub-tabbladen. Voor elke stap van de gebruikerservaring op de website één.
Pagina's hebben allen een in te vullen titel en een body die bestaat uit Koptekst en Voetnoot, danwel enkel een Inhoud.
Voor pagina's met enkel een veld "Inhoud" geld dat er geen rekening gehouden hoeft te worden met een formulier voor gebruikers invoer, het is dus niet nodig om de Inhoude op te splitsen in een deel voor en een deel na het formulier. Voor pagina's met een koptekst en een voettnoot komt er een formulier tussen de koptekst en de voetnoot. Indien u niet wenst enige tekst boven danwel onder het formulier te hebben kunt u simpelweg het betreffende tekstvak leeg laten.

Op het tabblad algemeen dient de weergave naam ingevuld te zijn. Dit is noodzakelijk omdat het gebruikt word om de aanmeld pagina te identificeren tussen andere pagina's, en om het precieze adres van de pagina te bepalen.

Op het tabblad Opties zien we twee sub tabbladen, Email en Captcha. Alle gegevens die nodig zijn voor het versturen van bevestigings email staat op het email tabblad. In body van de email komt een hyperlink tussen het voorwoord en het nawoord en het aanvink vakje bepaald of de status van nieuw aangemaakte gebruiers "aktief" is, of "wacht op activering door de beheerder".

Op het tabblad captcha wordt aangegeven of er een controle waarde gebruikt moet worden in het aanmeld formulier. Hiermee wordt voorkomen dat er geautomatiseerd accounts worden aangemaakt.

Op het tabblad "Weergegeven velden": kan aangevinkt worden welke gegevens de gebruiker mag invullen bij het registreren.

Op het tabblad "Verplichte velden" wordt aangegeven welke velden verplicht zijn. Deze velden moeten ook aangevinkt zijn in het tabblad "Weergegeven velden".

Stap 3: De nieuwe pagina opslaan door op de knop “Bevestigen” te drukken.

Wanneer al deze stappen zijn doorlopen is de aanmeld pagina ingericht en klaar voor gebruik.