Hyperlink functies

Wanneer er in de editor een tekst of een object is geselecteerd dan wordt de Hyperlink knop geactiveerd.
Zie afbeelding.

Hyperlink eigenschappen venster

Bij het drukken van de Hyperlink knop wordt het Hyperlink eigenschappen venster opgeroepen.

Hier zijn 6 opties mogelijk om een link aan te maken;

• Pagina
  • Bestand
  • Afbeelding
  • Onbekend
  • Anker
  • E-mail

Pagina

Met de optie wordt er een hyperlink gemaakt naar een andere pagina binnen het systeem. Door gebruik te maken van de  knop, wordt er een venster geopend met de website structuur.Vanuit dit venster kan de pagina worden geselecteerd waar de hyperlink naartoe moet verwijzen.

Nadat dit wordt bevestigd wordt de URL gevuld met de juiste link. Er kan per hyperlink ook een titel worden aangegeven. De titel verschijnt op de website wanneer u met uw muis over de Hyperlink gaat.

Doel van de hyperlink.

Bij een link naar een eigen pagina wordt een doel meestal niet gezet. Als er geen doel is gezet betekend het, dat de hyperlink in hetzelfde venster wordt geopend als waarin de huidige hyperlink staat. Voor de optie Doel zijn er 3 mogelijkheden.

• (leeg)
    Hierdoor wordt de pagina geopend in hetzelfde venster
  • _self
    Dit is hetzelfde als leeg. Hierdoor wordt de pagina geopend in hetzelfde venster.
  • _blank
    Met _blank wordt de link in een nieuw venster geopend.

Bevestigen

Wanneer alle instellingen zijn gedaan kan door middel van de knop de toevoeging/wijziging worden uitgevoerd.